CYKELTURER 2017-05-19T18:40:42+00:00

Här upplever du den mest välkända och omtyckta delen av Halland. Cykelturen följer den nya Kattegattleden utmed den saltstänkta kusten, så nära havet det bara går. Från Båstad på Bjärehalvön i söder till Varberg i norr. Du bor på högklassiga hotell i tre av Hallands charmiga kuststäder, Halmstad, Falkenberg och Varberg samt en natt på vandrarhem med hotellstandard. Dagsetapperna är anpassade så att du har tid att stanna till för att njuta av stränder och sköna omgivningar och även hinna med alla de besöksmål och smultronställen som du passerar på vägen. Och förstås, tid för ett havsbad!

Turen startar i Båstad och avslutas i Varberg. Om du hyr cykel ingår leverans av cyklar. Ingen sträcka cyklas två gånger, ny sträckning med nya upplevelser varje dag!

PRIS (dubbelrum)
– 4.750:- (perioden 7/5-18/6 och 13/8-24/9)
– 5.485:-  (perioden 25/6-6/8)

TILLÄGG (per person)
– Enkelrum: 1 475:-
– Halvpension: 1150:- (tvårättersmiddagar exkl dryck,  alla dagar
– Extranatt i Båstad 550:-

Cykelhyra inkl transport
– Touringcykel 18 vxl, 1.200:-
– Citybike 7 vxl, 1.000:-
– Citybike 3 vxl, 900:-
– Elcykel 7 vxl, 1.500:-
– Barncykel, 900:-

Följande ingår
– Fyra övernattningar inkl frukost
– Bagagetransport mellan boende
– Kartor med vägbeskrivning med tips på lunchrestauranger och besöksmål
– Anpassade cykelrutter för den bästa cykelupplevelsen.

Reservation för ev mindre ändringar som i så fall meddelas i förväg.

Kattegattleden – Båstad till Varberg
(fem dagar och fyra övernattningar)

Dag 1. Båstad – Halmstad, ca 37 km
Turen startar i Båstad. Kommer du tidigt hinner du uppleva Båstad och delar av Bjärehalvön eller besöka Laholm, Hallands äldsta och minsta stad, innan du cyklar vidare norrut utmed kusten till Halmstad. Du följer den kilometerlånga sandstranden genom flera naturreservat med öppna sanddyner och doftande tallskog. Boende på fullservicehotell i Halmstad.

Dag 2. Halmstad – Ugglarp, ca 40 km
Turen fortsätter norrut, så nära kusten det bara går. På vägen passeras mysiga lunchrestauranger och många små smultronställen att stanna till vid. Boende på vandrarhem med hotellstandard, nära hav och härliga strövområden utmed stranden.

Dag 3. Ugglarp – Falkenberg, ca 22 km
Turen norrut går genom hedlandskap, strandängar kombinerade med klippor och badvänliga små sandstränder, förbi naturreservat och hembygdsgårdar. Boende på strandhotell, beläget mitt på Skrea Strand med fri tillgång till SPArelax (fr 17 juni) och simbassäng inomhus.

Dag 4. Falkenberg – Varberg, ca 45 km
Under dagen cyklar du vidare utmed kusten på småvägar förbi små fiske-lägen, strandängar och badstränder. Boende på fullservicehotell centralt vid torget i Varberg. Fri tillgång till relaxavdelning.

Dag 5. Varberg
Frukost på hotellet. Du bor mitt i centrum och har stora möjligheter att uppleva hamnstaden Varberg, med allt på promenadavstånd. Varbergs fästning, torghandeln, alla småbutiker, hamnpromenaden osv är populära besöksmål.