Cykelhyra 8 dgr inkl transport av cyklar

– Citybike 3 vxl, 800:- (extra dag 75:-)
– Citybike 7 vxl, 1.100:- (extra dag 100:-)
– Elcykel 7 vxl, 2.800:- (extra dag 300:-)
– Touringcykel 18 vxl, 1.325:- (extra dag 125:-)
– Mountainbike 21 vxl, 1.325:- (extra dag 125:-)
– Barncykel, 800:- (extra dag 75:-)

Extra
– Bagagetransport 200 kr/dag
– Cykelväska 200 kr
– Hotellnätter via offert

Kungsbacka (torget) – Göteborg (Centralstationen) Sträckans längd: ca 63 km

Kattegattleden följer den slingrande Kungsbackaån genom staden. Ån mynnar ut i Kungsbackafjorden och från andra sidan vattnet kan du blicka tillbaka på Tjolöholms slott. Onsalahalvön, där du nu befinner dig, har en spännande sjöfartshistoria. Kungens kapare, Lars Gathenhielm, ligger begravd i Onsala kyrka. På Båt- och Sjöfartsmuseet, strax nedanför kyrkan, vet de allt om ”Lasse i Gatan”, som föddes här på Onsala 1689, och all annan spännande sjöfartshistoria som präglat trakten.

Glöm inte att stanna till i Gottskär, längst ut på halvön, och smaka på den berömda hallontårtan på Jönssons konditori! Kattegattleden fortsätter längs cykelvägar, skogsvägar och småvägar med blandtrafik genom skog och mark och bostadsområden.

Under förra seklet roade sig kungligheter och Göteborgssocieteten i Särö. Det är lätt att förstå varför – havet och naturen är underbar. Passa på att promenera längs med kusten i naturreservatet Särö Västerskog. Efter Särö kommer du snart fram till banvallen som finns kvar från den gamla Säröbanan och mellan Billdal och Askim cyklar du alldeles längs havet.

Klippor, lummig skog, vikar och småbåtshamnar kantar din väg och det finns gott om badplatser. Turen går också förbi natursköna Stora Amundön och det populära Hovåsbadet.

Närmare centrala Göteborg tar leden dig förbi Nya Varvet och Röda Sten, med Klippans kulturreservat och Röda Sten konsthall. Turen fortsätter längs Göta älv, förbi Skeppsbron och det flytande fartygsmuseet Maritiman innan du går i mål vid Göteborgsoperan och Lilla Bommens gästhamn. Välkommen till Göteborg!