Cykelhyra 8 dgr inkl transport av cyklar

– Citybike 3 vxl, 800:- (extra dag 75:-)
– Citybike 7 vxl, 1.100:- (extra dag 100:-)
– Elcykel 7 vxl, 2.800:- (extra dag 300:-)
– Touringcykel 18 vxl, 1.325:- (extra dag 125:-)
– Mountainbike 21 vxl, 1.325:- (extra dag 125:-)
– Barncykel, 800:- (extra dag 75:-)

Extra
– Bagagetransport 200 kr/dag
– Cykelväska 200 kr
– Hotellnätter via offert

Kattegattleden – Helsingborg – Höganäs

Denna del av Kattegattleden bjuder på en vacker tur längs med kusten hela vägen mellan Helsingborg och Höganäs med en fantastisk utsikt över Öresund och över till danska Själland.

Starten (eller mål) sker i Helsingborg som bjuder på storstadsmiljö med, bland annat, historiska platser som Kärnan och Sofiero slott och slottsträdgård som bland annat är känt för sina över 10 000 rhododendronbuskar som blommar i hela parken under månaderna maj-juni. I kontrast till detta möter du även en modern och kontinental miljö som Norra Hamnen och Gröningen med plats för både avkoppling, bad och uteserveringar.

Längs med leden finns pittoreska små fiskelägen och småbåtshamnar som Domsten och Viken. Strax utanför Viken kan du göra en avstickare till Beredskapsmuseet som är det enda i sitt slag i Sverige.

Leden fortsätter upp mot Höganäs och tar dig ut på det vackra klipplandskapet på Kullahalvön. Det unika läget har genom århundradet lockat till sig många konstnärer såväl som badturister.

Längst ut på Kullahalvön ligger naturreservatet Kullaberg och har du tid över för en avstickare från leden är det väl värt ett besök eller varför inte stanna till över natten i Mölle. Området erbjuder en variation av aktiviteter, som vandring och klättring på klipporna som mäter 187 meter över havet på högsta punkt.

Gårdsbutiker och god mat är utmärkande inslag kring Höganäs, då odling och jordbruk är en viktig del i denna region. Här finns även några av Skånes finaste vinodlingar. I Höganäs rekommenderas ett besök i saluhallen, där de säljer lokalt odlade råvaror och produkter och där det även går att få färska primörer serverade direkt på tallrik.