Cykelhyra 8 dgr inkl transport av cyklar

– Citybike 3 vxl, 800:- (extra dag 75:-)
– Citybike 7 vxl, 1.100:- (extra dag 100:-)
– Elcykel 7 vxl, 2.800:- (extra dag 300:-)
– Touringcykel 18 vxl, 1.325:- (extra dag 125:-)
– Mountainbike 21 vxl, 1.325:- (extra dag 125:-)
– Barncykel, 800:- (extra dag 75:-)

Extra
– Bagagetransport 200 kr/dag
– Cykelväska 200 kr
– Hotellnätter via offert

Båstad (småbåtshamnen) – Laholm (Mellbystrand) – Halmstad (Slottet) ca 39 km

Efter den äventyrliga färden över åsen och ett besök i Båstad är det dags att fortsätta resan. Kattegattleden fortsätter med en underbar och lättcyklad sträcka till Hemmeslöv. Gör ett stopp här och blicka tillbaka mot Hallandsåsen! Avsluta den skånska delen av leden med att cykla genom Hemmeslövs bebyggelse innan det halländska landskapet börjar breda ut sig.

När du har passerat gränsen till Halland trampar du vidare parallellt med en av Sveriges längsta sandstränder och genom badorterna Skummeslövstrand och Mellbystrand. Två White Guide restauranger passeras, Hotel Strandpensionatet och Strandhotellet Mellbystrand.

Tips på besöksmål en bit från leden, (20 min från leden) Skottorps Slott med ostbutik och chocolateria och café eller Skottorps Stengods med möjlighet att prova på att dreja.

Gör en avstickare och upplev Laholms mysiga stad, Hallands äldsta, (30 min från leden). Besök Gamla stan, Teckningsmuseet, betrakta laxfiskarna i vackra ån Lagan eller åk en tur med ångbåten Lagaholm.

I slutet av Mellbystrand finns Hökafältets naturreservat och här finns en trevlig rastplats med toalett, vatten, grillplats och laddstolpar och när du cyklat igenom Hökafältets tallskog kommer du till utsiktplatsen över Lagaoset, där ån Lagan möter havet. Solnedgångarna här är fantastiska.

Kattegattleden går vidare inåt landet mot Gullbranna och vid Laxvik kan du göra en avstickare till Påarps unika klapperstensfält, en järnåldersgrav med 220 gravar. Leden fortsätter genom Trönninge och vid Fylleån stod ”Slagets om Halmstad” i augusti 1676. Slaget blev en vändpunkt i kriget om Skåne och Halland. Leden viker sedan av mot Östra stranden och går in mot Halmstads centrum och etappen avslutas vid Halmstads slott.